19 februari 2017

Hur påverkar dagens matcher bottenstriden?

GurkOlle spånar, räknar, prognosar..


Jaha, dags för omgång 47 av HockeyAllsvenskan. Först ut i denna omgång är följande lag som spelar idag, söndag. Hur påverkar dessa matcher oss?

Tingsryd - Mora
- TAIF vill säkert vinna dagens match och därmed komma på säkrare mark i kampen om playoff. De har sju poäng upp till det lag som ligger på plats nio och den differensen kommer de inte slarva bort. Detta oavsett hur det går i dagens match. Mycket handlar om vilken inställning Mora har till dagens uppgift. De behöver en seger till för att vara 100% säkra på att spela den HockeyAllsvenska finalen. Seger idag mot Tingsryd kan innebära att Mora går ned i prestation kommande omgångar då de sannolikt börjar sina förberedelser för kvalspel. Ur vårt perspektiv vore det faktiskt bra om TAIF vinner idag vilket "tvingar" Mora att gå för poäng i nästkommande omgångar. Mora möter nämligen Modo hemma i omgång 50.  Vill då inte se att oinspirerat Mora släppa iväg billiga poäng till Modo.


Oskarshamn - Västerås
- Matchens dignitet är självklar. En "måstematch" eller "sexpoängsmatch" för båda lagen. Oskarshamn har för närvarande generande dålig form. I våra tidigare möten denna säsong har det varit jämt i varje match. 3-2, 4-3,2-1, med våra siffror först. Två av segrar tillkom efter full tid. En seger, 4-3, lyckades vi pricka in segermålet i slutminuten(Fredda Johansson) Vi har alltså bra statistik mot Oskarshamn denna säsong. Allt detta är dock intet värt när pucken släpps. Då handlar allt om dagsform och det mentala spelet. Vilket lag vågar gå för seger och vilket lag fegar ur? Skulle vi vinna, ja då är Oskarshamn direkt inblandade i bottenstriden...AIK - Almtuna
- En match vars utfall inte påverkar våra möjligheter att undvika negativt kval, men, intressant ur en annan aspekt. Vinner AIK så står AIS kvar på 65 poäng som åttonde lag. Vinner vi idag så klättrar vi upp på 62! Plötsligt skulle det bara vara ynka tre(3) poäng upp till en playoffplats! AIK har ruskigt bra form så en hemmaseger känns ytterst trolig. Dock ska man inte förminska AIS chanser. De gör av någon anledning allt bra matcher på Hovet. Summering:
- Det optimala utfallet i dagens matcher är segrar för TAIF, AIK och Västerås. Sedan är det bara att invänta resterande matcher i omgång 47 som spelas under måndagen.


Nu kör vi...
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar