4 mars 2016

Dumstrut på....


GurkOlle
Som ni säkert noterat har jag inte skrivit på bloggen sedan en tid tillbaka. Flera orsaker till detta. En är att jag helt enkelt tappade lite sugen i slutet av säsongen. Denna blogg startades en aprildag anno 2009 och jag har allt sedan den dagen skrivit om det mesta som rör min älskade förening, VIK Hockey. Ibland har jag varit upprymd, ibland glad, ibland bitter, några gånger förbannad, ofta ironisk, när jag skrivit mina inlägg. Gemensamt för alla inlägg är att de på olika sätt speglat min passion för laget. 

- Just nu, idag, känns det bara, tomt!

Sedan beskedet kom om en föreningen i ekonomiskt kaos har jag mått riktigt dåligt. Urdåligt. Det är märkligt så man kan ta vid sig. Att man kan bli så berörd. Känna sig så sårad, sviken, bitter, och besviken. 

Ja, jag vet att jag har en stor svaghet. Jag tror på människor. Jag tror på det goda. Jag tror att människor vill väl. Jag tror på människors förmågor, och dras gärna med. Blir kanske lite fartblind själv. Tappar emellanåt fotfästet. 

Genom livet har denna egenskap som jag bär till största delen varit positiv. Genom mitt sätt att tänka, ta mig an uppgifter, har jag emellanåt lyckats "försätta berg". Göra det som syntes så svårt, jag kanske rent av, omöjligt. Men, självklart, då och då har även jag gått på pumpen, gått på en mina, gjort en dikeskörning modell monumental. Då har jag vanligtvis rest mig, borstat bort dammet, och tagit med mig denna erfarenhet som en ny lärdom. Det är av misstagen man blir stark, sägs det.

Just idag känns det som om jag gjort en rejäl dikeskörning. Värsta krondiket. Ner och upp för att sedan volta fem varv ut på ett sädesfält. Utan bälte! Naturligtvis har jag själv inte gjort något fel när det gäller Gulsvart. Jag är inte delaktig i den ekonomiska härdsmälta som nu råder. Men, jag var naiv nog att tro. Jag trodde att allt var under kontroll. 

Besvikelsen över att de människor som är satta att förvalta min förening har misslyckats så kapitalt gör mig ont. Fruktansvärt ont. Finner knappt ord för att beskriva min uppgivenhet, min frustration, irritation, min, sorg. Märkligt nog känner jag ingen aggression, vrede, mot de personer som misslyckats så kapitalt. Förklaringen finns i texten ovan. Jag tror inte någon nu sittande person i föreningen medvetet skapat dagens oordning, kaos. I grunden är de som du och jag, dessa människor. De vill väl. De ville föreningens och allas bästa. En oerhört klen tröst, visserligen, men så tänker jag. 

- Faktum är att det är inte förbjudet att vara korkad! Det finns ingen lag som hindrar folk i olika ledande ställningar att ta felaktiga beslut. Vi pratar här om den så kallade mänskliga faktorn. Just att vi är människor, inte robotar, inte maskiner. 

Själv har jag vid åtskilliga tillfällen, via olika sociala medier, häcklat och hånat andra lags supportrar för deras föreningars misslyckanden med ekonomin. Nu sitter jag här. Avklädd. Ömklig. Nu sitter jag med facit, och jag skäms. Jag skäms så oerhört. Ja, jag vet. Jag har egentligen inget att skämmas för, men, jag skäms nu för att jag t r o d d e! Hur kunde jag vara så naiv, så blind, så utan insikt? Svaret på det är att jag faktiskt inte visste. Jag visste att vår ekonomi skulle vara ansträngd efter denna säsong. Det var ingen hemlighet. Men jag visste inte denna k a t a s t r o f a l a omfattning.

- Naturligtvis skäms jag även för att jag häcklat, hånat, andra föreningar när jag nu själv är "företrädare" för den föreningen som misslyckats helt och fullständigt!

De personer som varit inblandade i denna skandalösa hantering av föreningen har naturligtvis inget förtroende hos mig i fortsättningen. Jag dömer dem alla för deras a g e r a n d e som a n s v a r i g a till detta kaos. Vem som har mest, eller minst, skuld i denna härva är för mig ointressant. Alla har de ett g e m e n s a m t  ansvar som ingen kan undkomma. 


..återkommer inom kort med mer tankar. Det finns trots allt en framtid....

14 kommentarer:

 1. Peter Örebro4 mars 2016 13:05

  Jag lider med dig och är övertygad att ni kommer tillbaka starkare än någonsin.

  SvaraRadera
 2. Jag tror just att denna entusiasm och vilja om den inte paras med samma styrka av förnuft och inre hårdhet, självkontroll, disciplin och kontroll (av ekonomin i detta fall) har varit problemet hos Fägerblad. Han ville väl men saknade självinsikt, självkontroll och ekonomisk kontroll.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet inte! Hur det varit med den saken kommer vi säkert få insikt i längre fram.

   Radera
 3. Sedan, hade han behövt en mycket hårdare kontroll från styrelsen. Om man tittar på personerna får man intrycket att Fägerblad har kontrollerat styrelsen inte tvärt om som det borde vara.

  SvaraRadera
 4. Kompisar kritiserar och kontrollerar sällan varandra. Splittra styrelsen och ledningen och sätt in lite nytt blod.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi pratar här om ett AB. Ett Aktiebolag. Inte ett vanligt kompisgäng, precis. Om det är som du vill göra gällande så är det naturligtvis fullständigt uppåt väggarna.

   Radera
 5. GurkOlle,varför ska du ha en dumstrut på? Om du nu inte hävdat att Västerås aldrig haft eller kommer ha ek problem? Du kritiserade som jag förstått det andra klubbar,(inte personerna)för deras vidlyftiga ekonomi.Det var ju sant. Du visste ju inte,eller kunde inte veta att ett gäng klåpare skulle komma och sabba er förening.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har faktiskt, denna säsong, rätt nyligen sagt just exakt det: - Vi har i alla fall ordning på vår ekonomi! Detta har jag dessutom sett som en sanning och förmedlat vidare.

   Radera
 6. Hej Olof
  Har många gånger känt fan va kaxiga de där VIKtiga människorna är! Ja kanske har du varit kaxig o mer därtill men vet du, självinsikt och förlåtande är något jag respekterar över allt annat! Då är allt förlåtit!
  Din ödmjukhet bevisar för mig att det är inte affärsmännens plånbok som styr våra val utan vad vi känner i hjärtat!
  Som TAIF fan vill jag va med o bidra till er överlevnad med 1000 spänn men vilket swish nr eller konto vill ni ha det på? Önskar svar!
  Anledningen enkel, vi fans må håna varandra men vi brinner ( kanske i båda ändarna ) för sporten vi älskar!
  Kämpa Olle!
  Hälsningar
  Carl
  Tingsryds AIF

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, verkligen en fin gest. Ledsen för att jag inte uppmärksammat ditt inlägg. Jag bugar och bockar!

   Radera
  2. Här hittar du adressen: http://www.raddavik.se/

   Radera
  3. Klart insatt kl 1557

   Lycka till
   Carl
   Taif GB fan

   Radera
  4. Underbart! Bugar och bockar..

   Radera