12 mars 2016

Det blåser medgång...Det rullar på. Totalt mörker, ren misär, eländes elände, har på kort tid förvandlats till framtidstro och hopp. Hur gick det till? Tja, jag vet inte. Men ibland händer det. Mörker förskjuts, ljuset släpps fram. 

Såg en kommentar på sociala medier som beskrev detta på ett utmärkt sätt: "Var en del av lösningen, eller en del av problemet". 

Precis så är det. Väldigt många goda och starka krafter har bestämt sig för att vara en del av lösningen istället för en del av problemet. Väldigt många har knutit näven och bestämt sig för att göra något för sin älskade förening. En för mig lika oanad som överväldigande positiv energi har spridit sig från supporter till supporter och väller nu fram som en flodvåg. Medryckande. Närmast oemotståndlig. En tsunami av positiv energi som inte lämnar någon oberörd. Det är den som nu skördar närmast osannolika framgångar.

Ta bara denna dag, lördagen den 12 mars, som exempel. Idag genomför Tillberga Bandy en manifestation som ett led i #RäddaVik. Entrépengar skänks till VIK Supporterklubb´s insamling. En vacker gärning som värmer. Västeråsare håller ihop.

Ett annat exempel är Pizzeria MaistroÖnstaGryta som skänker en dagkassa, vecka 11, till samma insamling. Knappt var detta publicerat innan nästa bidrag kom. En utflyttad västeråsare, numera bosatt i Göteborg, drog igång en kampanj:
""Kampanjen är nu inspelad och publicerad med all väsentlig information funnen i videon. Vårt interna mål är att vår kampanj ska slå Maistros omsättning nästa tisdag", meddelar Matthias Eliasius."

Och så här håller det på, hela tiden! Spelarna ligger inte heller på latsidan. De bidrar. Lägger ut den ena aktionen efter den andra på tradera. Under kommande vecka, onsdag, genomförs en match mellan lag #Vit och lag #Svart där supportrar har möjlighet att köpa sig en plats i laguppställningen. Det är helt enkelt ingen hejd på engagemanget!

- Saknar ord! 

När man dessutom hör, genom klubbchefen Fägerblad, att man redan nu säkrat nära 3,5 miljoner i stöd från olika samarbetspartners, ja då har hoppets flämtande låga definitivt fått ett starkt och hållbart sken.

Nu blir det bandy!


2 kommentarer:

  1. Jag hoppas verkligen att ni blir nedflyttade till Division 1 vilket ni förtjänar, ni har 6 veckor på er, tiden går, Mvh SSK1902

    SvaraRadera