6 augusti 2012

Primär....

Så har vi då nått vägs ände, eller nej, nu har vi äntligen nått ett delmål, eller kanske vi står på startlinjen?En ny säsong står för dörren. För en gångs skull fanns inte undertecknad med när våra Gulsvarta hjältar gick på is. Ibland kommer faktiskt annat emellan.  Enligt rapporter såg det dock rätt bra ut på en del håll och kanter även om ett första ispass egentligen inte säger ett skvatt. En trevlig tillställning må det vara men att dra några slutsatser om enskilda spelares förmågor är att överskatta evenemanget. Man får ta det för vad det är. En "happening" där spelaren i laget får ett trevligt avstamp inför en ny säsong.

Mindre trevligt är turerna som är kring:
- Center
- Fransmannen
- Lundbohm

Center
Vet ärligt inte vad jag ska tro eller tycka. Det tycks som förgjort att få tag på en duktig center som kan leda en förstalina. Säkerligen finns det spelare som passar in i profilen men det handlar till sist om vad kalaset kostar. Hur mycket pengar har Gulsvart att disponera för en bra center? Där är det lite höljt i dimma och mörker. Det som står fullständigt klart är att vi behöver en riktigt bra, och stabil, center som kan gå in och vinna många tekningar. Något vi definitivt saknade förra säsongen.

Fransmannen
Jaha! Så smetigt det blev av denna värvning! Den tilltänkta toppvärvningen blev plötsligt till - vadå? Ingenting? Här har man glatt sig åt att klubben fått tag på en riktigt spelskicklig back. En back som skulle bidra till många offensiva, och sköna, poäng. Nu står vi där med byxorna vid knäna och arslet bart. Och ingen tycks veta vad som händer. Inte agenten, inte sportchefen, inte Fransmannen. Det som gäller är att Fransmannen har kontrakt på två år och kan därmed inte spela för någon annan klubb. Eller kan han det?

Lundbohm
En sorgesam historia det hela. Lundbohm hade en minst sagt bedrövlig debutsäsong i Gulsvart. Förutom några stenhårda skott från blålinjen, varav några resulterade i mål, skyltade han mest med sin frånvaro på isen. Hur ska en spelare kunna motivera sig till att göra sitt bästa om han samtidigt får signaler att han inte är önskvärd i föreningen? Här har vår nye tränare en magnifik uppgift att hantera. Då ingen tycks vara intresserad att överta Lundbohm så blev lösningen(!) att han får spela på artistkontrakt. Inte för att jag begriper hur det går till då han redan hade skrivit kontrakt på två hela år med föreningen när han värvades! Men vad vet jag om kontraktsskrivning. Inte ett skit, i ärlighetens namn. Så, den stora frågan blir: - Kommer vi få se Lundbohm i Gulsvart eller?













4 kommentarer:

  1. Ser fram emot en ny spännande säsong trots en del bakslag vad gäller värvningar. Jag tycker det varit för mycket fokus på enskilda spelare och spelarroller på en del forum. Det är klart att det skulle vara bra med en offensivt spelskicklig back och en producerande center etc. Men VIK kan bli bra även utan dessa "räddare" denna säsong. Vem trodde tex att Rögle skulle gå upp i Elitserien efter förra säsongens inledning? Så länge rätt attityd finns i truppen och viljan att ständigt förbättra sig och lära av misstag efter matcher och rätta till dem kan VIK tom gå upp i Elitserien. Jag ser fram emot alla positiva överraskningar. Själv måste jag säga att jag blev imponerad av Viktor Mårtenssons intensiva inledning igår. Att han kom först i mål runt banan på Skills Competition var bara början. Under matchen imponerade han med intensiv skridskoåkning och ett par skott med bra tryck i, synd bara att han inte fick göra mål. Kom ihåg matcher från förra säsongens början då det nästan såg ut som Viktor inte kunde åka skridsko. Ett lovande bevis på att förändringar kan ske.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ska försöka ligga väldigt lågt med mina förhoppningar denna säsong. Nu vill jag att laget visar upp någon form av stabilitet, kontinuitet, innan jag börjar dra några som helst växlar...

      Radera
  2. VIK och Lundbohm kan givetvis ändra ett ingånget kontrakt och troligtvis ligger det i bådas intresse att minimera skatten. Enda förloraren är skatteverket som får nöja sig med 15%.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kontrakt är märkliga papper. Tydligen kan dessa avtal modifieras över tid, under gällande tid, efteråt, innan, under och slutligen gäller de inte alls! Man får hoppas att de gjort allt på ett sådant sätt att inte skattmasen får anledning att granska ärendet..

      Radera