7 augusti 2012

Se upp!



Det tisslas och tasslas i korridorer och skrymslen runt om i landets ishockeyarenor. Det som viskas om är huruvida det blir en Look Out i NHL. Då kommer marknaden i Europa plötsligt översvämmas av spelare som inget annat vill än spela ishockey. Plötsligt kommer hela spelarmarknaden slås omkull. De spelare som idag sitter och väntar in lukrativa kontrakt kan plötsligt bli helt utan om denna Look Out blir verklighet. Så jag säger bara det: - Se upp (Look out) alla sportchefer och fans! 

Nu finns det lag i Sverige som bestämt säger "Nej" till att plocka in spelare från NHL om denna Look Out skulle bli verklighet. "Vi kör med det lag vi har", säger de - just nu. Men det vet man sedan tidigare att om bara ett(1) lag i Elitserien bryter detta embargo så kommer alla andra lag genast följa med i strömmen. Och vad händer då? Vad händer med spelare i ES-lagen som plötsligt bli bänkade? Kommer de då lånas ut till klubbar i lägre divisioner? Kommer AS-lagen kunna plocka in en drös med etablerade spelare från ES till sina trupper? Och hur ställer sig AS-lagen till detta? Har något lag överhuvudtaget ekonomi att ta in spelare även om det handlar om "lån". Ty även lånade spelare kostar pengar-nämligen!

Nej, det är nog bäst för oss alla om NHL kommer igång som vanligt.

För övrigt har jag oerhört svårt att se Patrik "Bulan" Berglund i vår trupp vid en Look Out! Tror nog han, och alla andra NHL-proffs, vill spela på så hög nivå som möjligt om nu det osannolika inträffar....


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar