12 juli 2012

Far och flyg!


Resebekymmer...

Det pratas en del om resor sedan Asplöven klev in på planen. Kassörer i de övriga allsvenska klubbarna skakar missnöjt på huvudet och önskar sig ett mer kvadratiskt Sverige. Men nu är det som det är. Sverige är rent geografiskt format som en slips. I den ena änden av slipsen, övre delen, finns Asplöven och i den nedre, den som når ned mot jylfen, ligger Malmö. Bara en sådan sak! Någonstans på mitten, mellan navel och bröstvårtor ligger Västerås. Men är vi så drabbade som man vill göra gällande? Trots allt har vi en himla massa lag inom bekvämt räckhåll:

- Almtuna 8 mil
- Örebro 10 mil
- Djurgården 10 mil
- Södertälje 12 mil
- Bofors 14 mil
- Leksand 18 mil
- Mora 22 mil

- Oskarshamn 32 mil
- Troja 42 mil
- Tingsryd 48 mil
- Karlskrona 48 mil
- Malmö 60 mil
- Asplöven 102 mil




Man konstaterar snabbt att till sju(7) av lagen i allsvenskan har vi väldigt bekvämt reseavstånd. Egentligen är det bara Malmö och Happaranda (Asplöven) som kan anses som "längre" resor. Vi har det helt enkelt rätt bra. Det är ingen nackdel att ligga där vi ligger rent geografiskt. Tycker därför att vi, i Västerås, inte ska gnälla ett dugg över en(1) riktigt lång resa till bortamatch!

5 kommentarer:

  1. Helt rätt GurkOlle. Vi har det ganska så bra med vårat geografiga läge där Västerås finns

    SvaraRadera
  2. Roligt att du är tillbaka

    SvaraRadera
    Svar
    1. Klart jag kommer tillbaka. Behövde en liten paus. Samla tankar och energi för en ny säsong..

      Radera
  3. Det man kan rikta kritik emot är Svenska Ishockeyförbundet och att beslutet med Borås/Asplöven kom så pass sent. Beslutet kom när de flesta lagen redan lagt sin budget och där också förmodligen räknat med en resa till Borås(buss) och inte Haparanda(flyg).

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tyvärr tror jag inte detta ärende kunde hanteras "snabbare". Det finns trots allt vissa datum som gäller. De man kan "anklaga" är Borås som inte kunde hålla ordning på sin ekonomi...

      Radera