12 oktober 2016VIK Support drar åter igång en insamling. Senast var det #RäddaVIK som gällde. Nu #ByggaVIK. Det är ytterst hedervärt och visar på den passion som finns runt föreningen. Hur insamlingen går till och hur den är sanktionerad av föreningen går att läsa på VIK Supports hemsida. Den stora, och avgörande, frågan är hur  intresset är från den stora allmänheten att bidra. Att de allra närmaste kommer bidra efter ekonomisk förmåga är självklart, men, för att nå upp till målsättningen 300 000 kronor krävs mer. Är de västeråsare som en gång "räddat VIK" redo att än en gång slanta upp stålar eller finns det nu en mättnad? Är lagets klena sportsliga resultat avskräckande eller uppmuntrar det till att bidra? Den som lever får se.

Oavsett insamlingen måste vårt lag fortsätta prestera så bra att poängen trillar in i en jämn ström. Jag förväntar mig inte vinst i varje match men gärna varannan. Vinner vi varannan match återstående omgångar finns god chans att undvika negativt kval. En målsättning så god som någon annan. 

- Jag är dessutom övertygad om att viljan att bidra till #ByggaVIK kommer öka i kvadrat om laget börjar vinna mer frekvent!

Jonte Berg och Christopher Fish går skadade och statusen för Markus Persson är lite osäker känns morgondagens match borta mot Tingsryd som en ruskigt tung uppgift. Även om Markus Persson spelar kan man knappast förvänta sig att han ska gå in och dominera efter sin skadefrånvaro, tyvärr. Så enkelt är det inte. Han behöver säkerligen några matcher för att hitta formen igen. En form som sannerligen var aningen tveksam även innan skadan.
(Christopher Fish´s medverkan eller inte får vi veta när vi ser laguppställningen)

Det som glädjer mig lite extra denna dystra säsongsstart är att hemvändaren Mikael Frycklund ser allt bättre ut i spelet. Peppar, peppar, men han kan bli den spelare som vi så länge suktat efter. En Patrik Berglund Light. Det vore inte det sämsta!

En annan spelare som gjort intryck på mig är Marcus Bergman. Första intrycken var inte direkt överväldigande. Såg mest desorienterad ut på isovalen. Kämpade visserligen föredömligt men låg på något sätt ett skär efter i många moment. De senaste matcherna har det dock skett en remarkabel förändring. Nu ser han väldigt bekväm ut på isen och kommer allt oftare rätt till och in i olika situationer. Kan bli riktigt bra...


Nåja, det får räcka för denna gång. Nu hoppas jag på en ny anständig insats och minst en poäng borta mot Tingsryd. Törs man be om det?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar