23 juli 2014

Lite Conny...

Va! ska vi värva Conny?



Denna följetong! Conny Strömberg till Västerås! Hur länge har den pågått? Redan under föregående säsong ryktades att Conny var på gång till oss. Allt var klappat och klart in i minsta detalj. Det saknades 'bara' en namnunderskrift på ett kontrakt. De påstås att 'det var väldigt mycket nära' att han skrev på för oss. Nu är det samma visa. Conny själv har tydligen yppat att han för förhandlingar med oss. Redan för flera veckor sedan rörde det sig om 'bara några veckor' innan allt skulle vara klart. Och där står vi nu. Sannolikheten att Herr Strömberg kommer denna gång synes inte allt för stor.

Vad tycker då gemene man om att vi värvar Conny till årets säsong. De personer jag talat med är - kluvna! Det råder en viss skepsis, kan jag drista mig till att skriva. Alla vet vilka unika talanger CS besitter när han har den västen på. En gudabenådad blick för spelet. En enastående förmåga att se möjligheter som ingen annan. Ett passningsgeni, stundtals. Detta på pluskontot. Med som bekant har alla mynt minst två sidor. Conny är inte den som sliter räv i hemjobbet eller spelar fysiskt. Där finns det uppenbara brister. Så länge CS får lira hockey i anfallszon(gärna pp) är han mest till sin fördel även om han emellanåt kan bjuda på riktiga indianare som ger motståndaren utmärkt möjlighet till snabba spelvändningar.

Jag har skrivit det förr och jag skriver det igen. Personligen gillar jag CS. En i många stycken briljant spelare som kan öppna upp spelet med sina eminenta passningar. Däremot är jag inte fullständigt övertygad om att CS är den spelartyp vi behöver för att komplettera vår nuvarande trupp. En viss skillnad, faktiskt! Jag anser att vi redan nu har tillräckligt med offensivt begåvade forwards och istället behöver lägga våra slantar på mer muskler, fysik, och tuffhet.

Vi har släppt iväg Messy, McArdle och Mårtensson. Tre spelare som var 'jobbiga' att möta på isen. Tre spelare som nötte och stötte i varje byte. Ur det perspektivet känns inte en 'finlirare' som CS som det bästa alternativet. 

Men, jag får som alla andra vänta på besked i ärendet. Om Conny ansluter kommer undertecknad självklart välkomna honom. Sämre är man inte....









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar