3 maj 2014

Så här långt....

Kan vara läge för en liten sammanfattning av #sillyseason2014 så här långt för oss...


Spelare som flyttat till andra klubbar - i Sverige:

- Viktor Mårtensson blev uppringd av Tommy Salo och blev glad, förstås. Det hade han inte förväntat sig, gissar jag. Att gå från Västerås där han spelat på någon form av halvtidskontrakt, med jobb på sidan om, till att kunna spela ishockey på heltid. Självklart en dröm för alla i hans situation. Vem vet vad som nu händer med hans karriär? Redan när övergången offentliggjordes var vissa olyckskorpar framme och menade att "han är ingen spelare för SHL". Bra där.....

Låt Viktor visa med handling om han är en man för SHL eller inte. Pratade lite med honom häromkvällen och han tycks må bra. Har kommit i ordning efter flytt och det mesta har lugnat ned sig. Dessutom har han hittat något att jaga. Inte minst viktigt. I Dalarna jagar man bäver, nämligen. Så Viktor får användning för sin bössa redan nu...

Här finns förövrigt en intervju med Viktor Mårtensson från Leksand Superstars.

Det kommer kännas tomt när laget går på is i augusti utan Mårtensson. Det blev fyra säsonger i Gulsvart. Vi supportrar får tacka för de åren och önska Viktor stort lycka till....

--------

- Tony Romano gjorde enligt mig en klart godkänd första säsong i Gulsvart. Tyvärr blev det ingen fortsättning. Vår sportchef Niklas Johansson var inte beredd att omförhandla Tonys kontrakt. Enligt rykten var Romano "väldigt billig" och ville självklart ha mer betalt för en ny säsong. Vår sportchef ansåg tydligen att han kan hitta en likvärdig spelare, med samma poängproduktion, till en lägre kostnad. Fan trot! Resultat av detta blev att Malmö skyndsamt erbjöd Romano ett kontrakt som han accepterade. Så kan det gå! 

Personligen anser jag att Niklas Johansson gjorde fel. I Tony Romano visste han exakt vad han fick för pengarna. En spelare som snabbt kommit in i laget, spelsystemet, var omtyckt av  lagkamrater och mycket uppskattad av sin publik. En spelare som på många sätt visade en enorm vilja att inte bara bli en del av laget utan även den svenska kulturen. Men, det är bara vad jag tycker..

- Det vore då attans om Romano nu får blommat ut ordentligt, i ett motståndarlag!

----------

- När man trodde vi tappat tillräckligt av "publikspelare" kom nästa smäll! Marcus "Messy" Jonsson flyttar till - AIK! Efter fyra säsonger i Gulsvart byter han nu till Svartgult. En härlig spelartyp som bjudit upp i varje byte under sin tid hos oss. Han axlade rollen som "spelförstörande powerforward" på ett excellent sätt säsong efter säsong. Lägg därtill hans enastående arbete i boxplay. Visst, han gjorde inte många poäng framåt, men man kan undra hur många poäng han räddade åt laget genom sitt uppoffrande spel? Att "käka puck" har varit hans signum i varje byte, varje match, säsong efter säsong. 

Att tappa "Messy" är att tappa en del av lagets motor. Tillsammans med Mårtensson kunde han göra monstruösa byten och nagla fast motståndarna i sarghörn, både offensivt och defensivt. Deras hårda arbete utmynnade ofta i att vi vann tekningar i offensiv zon eller att motståndarna i ren frustration drog på sig onödiga utvisningar. En nog så viktig detalj i den stora helheten...

- Bloggen önskar självklart Marcus "Messy" Jonsson lycka till i sitt nya lag! 





2 kommentarer:

  1. Jag håller med att det var fel att släppa Romano, sedan synd att både Mårtensson och Messy stack, men bara att önska lycka till. Nu blir det intressant hur detta ska hanteras. Ett antal energispelare med fysik ut ur laget. Det finns risk att vi ser rätt tunna ut fysiskt till nästa säsong. I dagens hockey behövs både fart, kontroll och fysik för att nå någonstans, blir spännande som sagt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alltid tråkigt när spelare med lite unika skills försvinner. I dagens ishockey vimlar det av dugliga "hockeyarbetare". Det är bra. Men som supporter, publik, vill man även se lite annat än "bara hårt arbete" i 60 minuter. Romano var en spelare som både arbetade hårt och kunde briljera, överraska, utmana.

      Viktor kunde skapa "momentum" genom några rejäla tacklingar, med fysiskt spel, men även bidra med offensiva kvaliteter.

      Messy visade den moraliska vägen genom att alltid göra sitt bästa. Hans uppoffrande spel just i boxplay var närmast unikt.

      Men som vanligt kommer både du och jag sluta upp fram mot hösten och tro på vårt lag. Märkvärdigare än så är det inte:)

      Radera