30 augusti 2013

FÖRLUST - igen

Ja, ja, torsk igen!


Björklöven - Västerås 3-0
Det börjar kännas en aning tradigt detta. Ännu en förlust på kontot. Försäsongskontot. I dagens match mot Björklöven avslöjade inte VIK Västerås HK sina kvaliteter. Man kan rent av säga att de dolda sina eventuella färdigheter på ett mycket bra sätt. Bloggen följde matchen via webben och kunde med egna ögon se eländet. För eländigt var det, långa stunder. Det fanns ett lag på isen som spelade ordinär ishockey och ett lag som förtvivlat sökte efter en väg att spela ishockey. Laget som spelade ishockey vann. Det var inte Gulsvart. 

Nu har man varit med väldigt många försäsonger så vet att man aldrig vet. En seger eller en förlust. Två förluster och tre segrar. Fem segrar och en förlust. När serien väl startar, det är då det gäller. Min förhoppning, och övertygelse, är att tränaren Joakim Fagervall förstår att hantera det som händer. Eller inte händer. 

- Någon som noterade att denna bloggs härförare, GurkOlle, omnämndes ett antal gånger under sändningen? Om jag är mallig? Ja, det är jag....

- Inför match hade jag blivit ombedd att lyfta fram två spelare som tittarna skulle hålla ögonen på. Valde då Tony Romano och Kenndal McArdle. Nämnde att Romano är mycket spelskicklig men tyvärr överarbetar sitt puckinnehav lite väl mycket. Detta på bekostnad av att McArdle kommer bort i spelet. Får aldrig chansen att komma till avslut. Det var ungefär det vi fick se i matchen, tyvärr...

Nämnde även att McArdle är en mer fysisk spelare med ruskigt bra skott. En spelare som även kan ta en fight om det behövs. Tyvärr fick vi bara se det sistnämnda idag. McArdle "boxades" lite lätt i tredje perioden. 


Här har Fagervall ett uppenbart problem. McArdle och Romano är klasspelare. Ruggigt bra på allsvensk nivå. Just nu är de dock bara högst ordinära i sitt spel. En tredjeman måste in i den formationen som stöttar och kompletterar. Men vem passar in? Fredrik Johansson gjorde två matcher i den formationen och det fungerade rätt hyggligt.

- Viktor Mårtensson delade ut en "uppercut" i sista perioden. Björklövenspelaren lade sig på isen!

Anledningen:


Ju längre matchen gick desto sämre attityd visade spelarna i Gulsvart upp. Inte snyggt. Mycket efterslängar och annat onödigt tjafs. Till och med Andreas Lindh visade gammalt gott slag(!) och satte in en vårdslös tackling i mittzon i slutet av matchen. Såg inte snyggt ut.

Jag har full förståelse för att många spelare känner stor frustration när spelet så flagrant lyser med sin frånvaro. Men då är det så mycket bättre att försöka hitta en väg till spelet i matchen än att hitta en väg att få sätta sig i utvisningsbåset. 

Fanns det då inget positivt att hämta från denna match? Kanske, men inte mycket. Det enda jag kan lyfta fram är ett hyggligt boxplay och en stabil Fransson i målet. I allt övrigt var det undermåligt och tafatt. Tänk, hemska tanke, om vi inte är bättre än så här?

Vad kan man då säga om Björklöven? Tja, de är så bra som jag redan tidigare förvarnat om. De har ett stabilt grundspel, en bra målvakt, och ett väl fungerade powerplay. De såg väldigt harmoniska ut i sitt agerande. Spelade som ett lag över hela isen. I laget ryms massor av erfarenhet och rutin. Får de en bra start på serien kommer de kunna vara med om en topplacering. Inte tu tal om det.

- Vem var det som tippade Västerås som seriesegrare?

Nu gäller det för Fagervall att i lagom doser skälla och domdera för ett få laget att göra en hedervärdig insats mot Asplöven under lördagen. Ännu en förlust skulle få även denna blogg att misströsta en aning...

- Bloggen ska försöka få kontakt med någon i Löven för att få deras syn på matchen. Gissar att de har världens hybris nu:)

Det är i serien det gäller - glöm inte det mina vänner och läsare....

Läs även:
"Björklöven gav Västerås den femte förlusten på sex matcher och tålamod krävs"
VIK FAN CENTRAL

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar