15 augusti 2013

Ö&P Arena(!) Almtuna - Västerås 3-2

Torsk mot AIS

Det blev som väntat mot Almtuna, kunde man ha sagt. Torsk med uddamålet. Gulsvart klev ut på isen och såg väldigt frånvarande ut de första två minuterna. Almtuna lyckades med konststycket att komma till två avslut inom de första 12(!) sekunderna. Innan två minuter hade man fått iväg fyra eller fem skott mot Luca Boltshauser. Som tur var kom Messy, Viktor och Söderqvist in och lyckades vända på trenden genom sitt energiska och fysiska spel. 

Gulsvart tog även ledningen i spel fem mot fyra via ett rasande grant mål av McArdle. Han fick en fin passning av Tony Romano och klippte till skoningslöst. Tjoff, sa de bara i nätet! Men någonstans där, efter målet, började det mesta gå fel. I alla fall för Gulsvart. 

Man kan skylla på mycket, om man har den kavajen på, men sanningen är att Gulsvart gjorde en märkligt blek insats, överlag. Blev man överraskade över att Almtuna var så pigga och raska trots att de spelade sin tredje match på tre dagar? Faktum är att Almtuna vårdade och hanterade puck bättre än vad Gulsvart mäktade med - denna kväll. 

- Visst var isen riktigt dålig men det gällde minsann båda lagen. Intet att skylla på.

Nej, detta var en liten missräkning. Hade förväntat mig betydligt mer linjer, mer struktur, i spelet. Visst är det tidigt på säsongen men man vill gärna se att de elementära grunderna finns där. Idag var tex passningsspelet stundtals riktigt uselt. Så ska det inte behöva se ut trots få isträningar och matcher. 

En annan sak som stör mig är att både SSK och nu Almtuna har visat upp bättre passningspel och puckkontroll. Jag upplever att vi spelade - hafsigt - helt enkelt.

Lika bra att lägga denna match i glömskans arkiv och istället se fram mot nästa drabbning. Då väntar SSK i ett returmöte som spelas i  - Gnesta! Man kan ju få nageltrång för mindre...

Några spelare kommer dock ifrån denna drabbning med hedern i behåll. Kan nämna Jonas Emmerdahl, Andreas Frisk, Markus Kinisjärvi, Marcus Jonsson, Viktor Mårtensson och Luca Boltshauser som alla höll en godkänd nivå. Av våra transatlanter får Kenndal McArdle och Tony Romano godkänt med viss tvekan.

Målen för Gulsvart denna kväll:
1-0 Kenndal McArdle
2-2 Jonas Emmerdahl

Café Lärkan i Ö&P Arena höll sig med en anständigt ren gästtoalett, hett och gott kaffe, lagom färska godbitar och trevlig personal. Minus för avsaknad av kanelbullar!
Betyg: 3/5 Soppslevar


7 kommentarer:

  1. Du har en grymt bra blogg , keep up the good work!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, och bättre ska det bli, tänkte jag:)

      Radera
  2. Hejsan Gurkolle. Du skriver otroligt bra och jag tycker mycket om att läsa dina artiklar och nu även intervjuer.

    Nu till en helt annan sak. Tror du stavat fel på Per Mårts namn. Tror han stavas med (ä) Dvs: Pär.

    Mvh / En läsare

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för det! Slickar i mig och känner en motivation att skriva ännu bättre..

      Radera
    2. Du har nog rätt om Pär Mårts!

      Radera
  3. Ja, det var inte riktigt vad man hade hoppats på att åka extra från Solna till Sala utan att få med sig sin grabb på matchen. Sedan tror jag att jag drog på mig en förkylning i den kalla hallen mitt i förberedelserna för halvmaran. Tyvärr tycker jag inte heller att Iurio håller måttet - dåligt med initiativ inget fysiskt spel, ingen skridskoåkning, det ser på det hela inte så bra ut som man kunde tro, inte ens defensiven var riktigt rejäl. Vi kan inte räkna med att VIK utan vidare vinner allsvenskan utan att jobba på att få ihop spelet.

    SvaraRadera
    Svar
    1. I matchen mot Almtuna såg man inte mycket av det lag som många tror ska slåss om seriesegern denna säsong. Jag har hyser dock ett stort förtroende för Jocke Fagervall. Han visade förra säsongen att han har förmågan att "pussla" för att skapa ett vinnande lag.

      Radera