2 november 2010

Ivarsson, Ryno och Trygg

L. Ivarsson - Mr:Oskarshamn
[illustration: GurkOlle]


Det är mycket nu. In och ut. Fram och tillbaka. Man vet inte längre vilket ben som gäller. Höger eller vänster? Knappt hade Juha Kiilholma fått gå innan Trygg kom in. Ut och in. Undrar om de möttes i svängdörren?

Tänkte skriva ett inlägg där jag lyfte fram en riktig lirare. En spelare som har så fantastiskt mycket talang, så många verktyg i sin repertoar, att det borde räcka hur långt som helst. Han har spelsinnet, skridskoåkningen, skottet och fysiken. Ja, jag menar Johan Ryno i Oskarshamn! Denne långe gänglige yngling(!) som tidigt blev draftad av Detroit (2005 round 5 #137 overall by Detroit Red Wings), som varit "ower there" och försökt slå sig in i NHL, som varit utlånad till andra klubbar, men som ständigt kommer på retur. Nu lirar han i Oskarshamn och gör det förbaskat bra. En kille som vi verkligen får se upp med i dagens match.

Johan Ryno är en spelare som delar upp sina anhängare i flera olika grupper.

En grupp anser att han aldrig kommer att utvecklas och därmed för alltid ska förpassas från det egna lagets färger. Han beskrivs då som loj, slö, ointresserad, samt som en ren säkerhetsrisk pga sin "förmåga" att slå idiotpass som skapar spelvändningar för motståndarna. Denna grupp tycker det är bäst om man släpper iväg Ryno - för alltid!

En annan grupp pekar på att Ryno måste få tid, utrymme, förtroende från ledare, för att kunna utvecklas till en komplett spelare som då kan tillföra sitt lag hur mycket som helst! En Johan Ryno på rätt humör kan göra vad han vill på isen. Han kan helt enkelt tokdominera. Enligt mitt förmenande har Ryno förutsättningar att bli bättre än vår egen Patrik "Bulan" Berglund!

Sedan finns det gruppen för de vankelmodiga. De som inte kan bestämma sig för om man vill dra nytta av Rynos genialitet på isen samtidigt som man inte vill slita sitt hår när han har sina svackor. För så har det varit, tyvärr, för den gode Ryno. Under en och samma match kan/kunde han varva strålande insatser med rena katastrofbyten...

Nåväl. Ikväll får vi se vilket spelhumör han har. Förhoppningsvis är han ur balans och kan bjuda oss på några spelvändningar. Tydligt är i alla fall att Ivarsson tror mycket på Ryno..

Lars Ivarsson är nu tillbaka i sitt gamla tempel. Självklart är det stort för honom. Självklart vill han vinna med sitt Oskarshamn och på det sättet peka lång näsa åt de ledare i Gulsvart som skickade ut honom i kylan förra säsongen. Så enkelt är det.

Ny spelare in i truppen och man vet inte vad man ska tro! Mathias Trygg ansluter från Modo. Tydligen går han rakt in i truppen och spelar med oss i kvällens match. Tja, vad ska man säga om det? Jag väljer att säga "pass" och återkommer efter dagens match.


1 kommentar:

  1. Ryno har inte mognat än, men jag hoppas att han istället för att bli en som kunde ha blivit något, blir en som mognar sent.
    Hans tabbar överglänste de briljanta saker han gjorde i AIK, tyvärr.
    Det var inte bara en gång man lämnade arenan efter förlust och svor ramsor om Ryno

    SvaraRadera