1 november 2010

Finnen fick gå..

No more finns..


Inte helt oväntat fick Juha Kiilholma lämna truppen. En värvning som aldrig blommade ut. En knopp som förblev en knopp. Lite intressant att se hur vår lokaltidning rubricerar det hela. De påstår att han nu är "utfryst" ur truppen. Klart man blir utfryst om man spelar på is - typ!

Nu kan VLT avslöja att det finländske nyförvärvet är utfryst av Gulsvart.
- Jag vet faktiskt inte vad som händer nu. Du får fråga klubben, säger han.

Problemet för klubben är att Juha Kiilholma har kontrakt som sträcker sig över hela säsongen. Det blir nu sportchefens uppdrag att snabbt som ögat hitta någon annan klubb som kan tänka sig att ta över kontraktet och därmed frigöra likvida medel. Lyckas man inte så blir det en onödig utgift i form av lön till spelare som sitter på läktaren.

Vad ska man då säga om det hela. Har karln misslyckats eller var han felscoutad. Var han en spelare som kunde producera eller var han en brunkare?

Svaret är nog det senare. Juha Kiilholma är en brunkare - inte en poängmaskin. Ur det perspektivet har han egentligen inte underpresterat. Han har varit duktig i arbetet utan puck, jobbat hårt i varje byte, och varit bra i boxplay. Ser man till hans poängproduktion i finska högstaligan så har han aldrig gjort mer än sex(6) mål på en hel säsong! Att då ställa krav på en hög poängproduktion i gulsvart känns lite - felscoutat i min bok. Jag ger därför vår sportchef bakläxa i just detta spelarärende.

Kan Niklas Johanssons tidigare kontakter med Juha Kiilholma ligga bakom värvningen? Säsongen 2006-07 spelade nämligen Juha Kiilholma i Arboga! På tio matcher där lyckades han skramla ihop nio poäng. Var det den prestationen som låg till grund för rekryteringen?

Detta sade Niklas Johansson om Juha Kiilholma: [Källa]
- Juha är en hårt arbetande center som checkar över hela isen och kommer att göra stor nytta hos oss, säger sportchefen Niklas Johansson.
Juha var en stor bidragande faktor till att Arboga gick så pass bra under den tid han tillbringade i klubben. Han är en spelare som alltid vill vinna, säger Niklas Johansson till Västerås hemsida.

Hm, säger jag och tycker att Juha har presterat exakt det som N.Johansson deklarerade. En hårt arbetande center som checkar och sliter. En brunkare med andra ord! Inte en poängmaskin...

- Förhoppningsvis blir Juha Kiilholma den siste spelaren som får lämna truppen innan jul.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar