13 januari 2010

3 - 5



Sundsvall  - Västerås  5 - 3

Där fick man så man teg! Vårt fantastiska ishockeylag lyckades med det oväntade - igen! Eller kanske det inte var så oväntat i alla fall. Man kan undra vad som behövs för att få fart på "grabbarna" eller "boysen" igen? Svårt att smälta - detta. Som att beställa kalvfilé och bli serverad mikrad kalvsylta! Visserligen lika mättande men inte alls lika festligt och smakligt. Så kan man beskriva läget för laget denna förunderliga säsong. Vi är numera mest kalvsylta. Vad kan vi degraderas till efter en hemmaförlust mot Troja på fredag? Gårdagens dagens rätt? Usch!

Att bli värvad till detta gäng som målvakt, och räddande ängel, kan inte vara helt lätt. Gissar att Daniel Sperrle funderar lite över sitt klubbval. För inte allt för länge sedan var han omskriven i Ryssland för ett fantastiskt rekord i att hålla nollan! Visserligen i andradivisionen men i alla fall. Man kan fundera på om Sundsvall har bättre avslutare än de som fanns i den ligan? Kan inte vara möjligt. Västerås gör just nu vilken målvakt som helst usel. Inte ens en Markström i högform skulle kunna hjälpa oss i dagsläget.

Nu är det snart inte mycket mer att göra för Fredrik Nilsson i båset. Han har säkert skrikit sig blå i ansiktet för att få fart på killarna, vänt på varje sten i sökande efter en lösning, ritat cirklar och bågar för att tydliggöra och förklara det självklara.

Man kan fundera på om det är spelarna det är fel på? De kanske helt enkelt är "dumma i huvudet" och inte fattar vad Fredda menar? Nä, så kan de inte vara! Tänker bara på Hasse Alfredsson och Tage Danielsson - plötsligt! Speciellt monologen där Hasse "Bob Lindeman" Alfredsson är fotbollstränare och skickar in spelarna i ett runt rum med ordern: - Spring och ställ er i hörnet! Och jävlar i min låda vad de fick springa - för inte fanns det några hörn!

Nu är det gulsvart som "hamnar i hörnen" i varje match. Finns det möjligen någon koppling här? Mindre "Lindeman" om man får be tack!

För övrigt såg jag matchen mellan IKO och AIS på Viasat Ishockey. Inte faen spelade AIS någon vacker ishockey. Nej inte då! Men vann gjorde de. Varför kanske någon undrar? Svaret är tämligen enkelt. De gick rakt på mål - hela tiden. En, eller högst två pass i anfallszon, sedan skickade man trissan mot mål. Hela tiden. Det gav utdelning. Tänk så enkelt spelet ishockey kan vara...

Nu krossar vi Troja på fredag...

Denna filmsnutt tillägnar jag våra tränare. Kanske de kan få några uppslag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar