2 juni 2013

Det nya laget - transor ut och transor in..

Nya in - gamla ut

Sakta men säkert börjar nästa säsongs trupp ta form. Ovanligt få(!) har lämnat och flera spännande spelare har tillkommit. Den stora frågan är nu självklart om laget blir än bättre eller om det rent utav blir till det sämre? Otvivelaktigt är det så att vår sportchef, Niklas Johansson, har lyckats locka hit ett flertal spelare som borgar för en intressant säsong i ABB Arena. Det luktar fart och fläkt över många av nytillskotten. Att fyra nya spelare har sin hemvist i Nordamerika känns minst sagt kittlande. Alla vet vi att spelare från andra sidan Atlanten har en vilja, medfödd, att alltid vara bäst. Att komma tvåa är inget som tilltalar dessa herrar!

Transatlanter som kommer:
Giancarlo Iuorio (F) 
Kenndal McArdle (F)
Tony Romano (C) 
Jeremy Williams (F)

Kommentar:
- Som vanligt är det oerhört svårt att sia om kvalitén på dessa nya spelare. Ser man till deras respektive stats är det en imponerande kvartett. Här finns utrymme för oerhört många sköna poäng. Här finns fart, fläkt, skott, aggressivitet, inställning så det räcker och blir över. Ur att sannolikhetsperspektiv så är dessa fyra spelare bättre än tre av de transatlanter som lämnar. Med andra ord ska det bli bättre. Mycket bättre. Men i vanlig ordning vill man gärna se herrarna i fråga på is några gånger innan man drar allt för stora växlar...

---------------------------

Transatlanter som lämnar:
Mark Santorelli (F)
David Lundbohm (F)
Eric Johansson (F)
Matt Fornataro (C)

Kommentar:
- Av ovanstående spelare som nu lämnar laget är det bara Matt Fornataro som kommer vara saknad. Han var en riktigt duktig spelare som i varje match gjorde sitt jobb till 100%. Att han nu kommer fortsätta sin karriär i Leksand känns aningen bittert men är samtidigt förståeligt. Matt är helt enkelt tillräckligt bra för att ta steget upp till spel i Elitserien. Han kommer säkerligen inte bli lika dominant, inte göra lika många poäng som i AS, men kommer leverera i byte efter byte, match efter match, och bidra till sitt lags eventuella sportsliga framgång. 

- Mark Sontarelli var en ren felvärvning sett med facit i hand. Han tillförde absolut ingenting genom sin ankomst till laget efter jul. En alibispelare som gjorde det nödvändigaste. Inget mer. En stor besvikelse.

- Eric Johansson visade glimtvis upp kvaliteter. Men försvann alldeles för mycket ur matcherna. Även han kom in i laget efter jul men bidrog inte till att ge laget mer spets. En stor besvikelse.

- David Lundbohm skall honoreras för många fina insatser i slutet av seriespelet där han var en bidragande anledning till att Gulsvart slutligen tog sin direktplats till KS. Försvann dock fullständigt i det kommande kvalseriespelet. Var på gränsen till usel i många matcher. 

--------


Transatlant som stannar ?
Brady Leisenring (F)

Kommentar:
Brady Leisenring  började seriespelet mer eller mindre lysande och var en rackare på att hitta nätet. Gav intryck av att kunna bli en riktig målspruta. Spelade till en början med Mikael Zettergren, Matt Fornataro, som länge vår bästa offensiva enhet. Efter jul stannade dock målfabrikationen av. Skadades. Hjärnskakning. Kom tillbaka men försvann igen. Var inte med i spel i slutet av säsongen. Rykten gjorde gällande att han var på väg bort. Om han blir kvar kan han mycket väl bli en rejäl tillgång med sin enorma speed och vilja att alltid jobba hårt. Med rätt spelare runt sig kan han mycket väl bli en riktigt poängmaskin - igen.



Nästa inlägg funderar jag kring vår kommande defensiv...

2 kommentarer:

  1. Trevligt med ett nytt blogginlägg, det var ett tag sedan sist även om tillgång på information via andra kanaler inte saknats. Jag föredrar dock bloggformens karaktär av personlig eftertänksamhet framför andra kanaler. Håller som vanligt med gurkolles analys.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för det. Visst är det så att att ett blogginlägg ger möjlighet till att brodera ut sina tankar och funderingar. Inte tu tal om det. Dock har det varit en trevlig omväxling att #twittra under en tid...

      Radera