13 december 2009

Vem får lämna?


Kalle Anka?

Ibland talas det om ankor. Att gå som en anka eller att låta som en anka. Något som är riktigt uselt kan rubriceras som att vara "kalle anka". Alla vet vi vem Kalle Anka är. En kolerisk typ med hett temperament, begränsad IQ och alltid med två tomma händer. Och tom börs. Vad denna blogg nu spekulerar i är vem som anses vara mest "kalle anka" i dagens spelartrupp. Det ryktas nämligen om att två spelare kommer att lämna truppen inom kort. Likt seriens Kalle Anka är de på väg att ta räkning och slängas ut från farbror Joakim von Ankas pengabinge. Men vilka spelare kan det vara.

Vi supportrar har tidigt dömt ut många av årets värvningar som renodlade "Kalleankavärvningar". Men frågan är vem eller vilka klubbledningen vill klippa sina band med. Ska man spekulera öppet i frågan eller bara vänta och se?

Bloggen anser att det finns några spelare som ligger lite risigt till ur ett Kalleankaperspektiv. Den ene är Andreas Valdix som aldrig fick sitt spel att stämma innan han blev skadad. En annan är Jonas Johansson som spelar och spelar men aldrig presterar. Det finns även en ”joker” i form av Ola Svanberg som emellanåt ger både tränare, ledare och supportrar gråa hår genom sina varierande ingripanden på isen.

Nu ska det sägas att rykten är rykten och därmed skall hanteras som sådana. Rykten är helt enkelt obekräftade sanningar eller lögner. Tills fakta kommer i dagen vet vi alltså noll och intet. Men gissa det kan vi. Det är dessutom gratis.

Bloggen drar sig plötsligt till minnes något som Anders Eklund sa i en intervju med den förträfflige Mikael Norén från Gurkburken:
- "Vi sparkar inte en spelare som har ett giltigt kontrakt. Så har vi nog aldrig gjort i VIK, säger Anders Eklund. Leif Rohlin nickar instämmande"
- Jo, tjena  mittbena!
Hela intervjun här
q
q

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar