16 december 2009

Öster mot Väster



Snart dags för match igen mot Uppsalas märkliga ishockeykrigare. Märkliga i det mottot att de inte begriper hur illa de bär sig åt då de snuvar oss på självklara, och nödvändiga, poäng! Räcker det inte med att lag som AIK och Leksand ständigt ger vårt lag på tafsen och efterlämnar oss med lång näsa och en pikant doft av  förnedring?

Bloggen tycker därmed att det är hög tid att sätta stopp för dessa fasoner. Åtminstone från Uppsalaiter. Med tiden ska vi rusta för att även näpsa de andra lagen. Därför bäste Herr Tränare i det gulsvarta laget:
- Lägg inga fingrar emellan, ge inte bort en kvadratmeter is, släpp inte en jävel in i målgården, skruva upp Andreas Lindh till den maniska nivå han besitter, och slå det röda laget platt till isen.

Inga fångar, inga diplomatiska inviter, inget tjafs utan här talar vi om rena rama överkörningen. Må det bli så! Det vore en julklapp till alla missledda och djupt melankoliska supportrar att gotta sig åt i stundande vinterkyla!


19.22
1 - 0 PP1 AIS  7. STENSSON, Linus
(23. PAULSSON, Andreas 13. KRAFT, Jimmie)
- Det var inte så kul!
Skott första perioden: 12 -  6

22.49
2 - 0 EQ AIS 23. PAULSSON, Andreas
(13. KRAFT, Jimmie 24. ANDERSSON, Johan)
- Det var inte mer kul - alls!
Skott andra perioden: 6 - 13

51.58
2 - 1 EQ VIK 16. HELLKVIST, Stefan
(9. YETMAN, Patrick 28. LEETMA, Jonas)
- Än är vi inte överkörda! Gubben har vaknat!

57.44
3 - 1 EQ AIS 10. VESTBERG, Fredrik
(8. GELLERSTEDT, Joachim 14. KIMBY, Robert)
- Godnatt säsongen 09/10!
Skott tredje perioden: 4 - 9

Nu blir det en ytterst spännande vårsäsong. Det kommer inte handla om att jaga ifatt Bofors ovan playoffstrecket utan istället undvika att göra Troja sällskap längre ned i tabellen. Vem hade trott detta när säsongen startade? Kanske några AIK:are och andra elaka typer men få ur de egna leden. Ja, ja! Det går inte trolla bort det faktum att vi är rätt usla. Truppen saknar det mesta just nu.

Nu gäller det att hitta en målsättning fortsättningsvis som känns nåbar och rimlig. Jag föreslår att vi hädanefter ser denna säsong som en envig mot Örebro. Vad som än händer så ska vi vara före dem i tabellen. Någon jädra ordning måste det trots allt vara i en serie som hockeyallsvenskan!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar