22 november 2009

Mora - Västerås 3-2

Sent omsider bestämde jag mig för att beställa denna match via http://www.s24.se/ . I vanlig ordning tog det en stund innan streamandet flöt som det var tänkt. Att man så villigt betalar 79 kronor för en produkt som är så knapphändigt producerad  är i sig själv ett bevis på den kärlek man hyser till det gulsvarta laget!

Det man fick se var det "gamla vanliga". Ett lag som med krämpor och stort besvär lyckades freda sig mot Moras anstormning samt med sedvanligt stort besvär tog sin in i anfallszon. Där Mora flög fram genom mittzon tycktes de gulsvarta stappla fram. Där Mora svepte in mot mål och skapade chanser på löpande band hamnade de gulsvarta allt som oftast snurrande i hörnen utan riktiga avslut mot mål. Allt var som vanligt med andra ord.

Endast tack vare ett förnämligt defensivt spel i numerära underlägen höll vi oss kvar i matchen. Johan Thalberg stred tappert men övertygade inte i denna match - heller. Allt som oftast hade han svårt att hålla puckar som elakt studsade ut till nya målchanser för Moraiterna. Moras 1 - 0 mål får tillskrivas Johan Thalberg. I övrigt gjorde han en godkänd insats, men som sagt, man önskar verkligen att han snart når en formtopp och "tar allt" i en match. Det behöver han verkligen nu!

Trots att det slutade med en neslig förlust i straffläggningen får man hoppas att laget tar med sig arbetsinsatsen som gav dem möjlighet att komma ifatt målmässigt samt chansen till att sno åt sig en bonuspoäng i förlängning. Tyvärr uppvisade gulsvart en oroväckande inkompetens i straffavgörandet. Endast ett mål på sex försök är riktigt uselt.

Vad kan man då säga om nytillskottet i form av Patrik Yetman. Tja, den får vi nytta av, sanna mina ord:)

Summering:
- Ja, det är ett jädra tjatande om Johan Thalbergs målvaktsspel. Att "bara" släppa in 2 mål på 45 skott är bra. Det är obestridligt! Men, det sätt som han tappade sin stolpe när Greger Artursson enkelt fick hänga in 1 - 0 ur "ingen vinkel" var mindre bra.
- I övrigt gjorde Johan en klart godkänd insats.



Uppdaterat: (09-11-22- 10:54)
Glömde helt bort. En spelare som var överraskande pigg på rören var Kalle Olsson. Länge sedan man såg honom så rapp i åkningen. Skapade själv ett antal lägen och gick hårt på mål flera gånger för att försöka styra eller skymma. Det vore en skänk från ovan om Kalle plötsligt hittar form efter sju bedrövelser och åtta sorger...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar