6 november 2009

Alltid detta Bofors!


Bofors!
Illustration: GurkOlle

Kvällens match blir en prövning. En vägvisare. En indikation. En vattendelare. Surfar laget vidare på den framgångsvåg som skapats av tränarbytet eller stöter man nu på grund? Historiskt sett brukar det komma en reaktion i en grupp, ett lag eller ett kollektiv efter en tid av framgång. Plötsligt kan gruppen slå sig till ro igen. Känna en falsk trygghet. Förlita sig för mycket på den senaste matchens segersötma.

Ikväll ställs Fredrik Nilsson inför sin tuffaste uppgift. Hur skall han, och laget, svara upp mot de återuppväckta förväntningar som nu skapats? Plötsligt finns en tro - igen. Hur förvaltar du ditt pund denna gång bäste Herr Nilsson? Vad har du i bakfickan som kan få laget att återigen ta på sig rätt kostym för att möta den uppgift som väntar?

Detta kan bli "Freddans" eldprov. Här kan skiljas pickar från morötter, pojkar från män. Poäng i denna match och det finns risk för "mirakelstämpel" på denna temporära tränarlösning. En bra taktiskt insats, en bra coachning, och herrar Rohlin och Cajander kanske kan lägga pengar på annat än ny tränare!

Det ligger i luften. Minns Björklöven borta. AIK borta. Sundsvall borta. Borås borta. Det går bara man vill. Men man måste vilja till 100%! Är det det laget vill ikväll - ja då reser de hem med tre nya poäng! Låt oss därför tysta moppeligan en gång för alla denna säsong.

Nu är det vi som bestämmer....

[Enligt VLT kanske Loppan inte åker med till kvällens match]

4 kommentarer:

  1. Tjena!

    Har du koll på läget i laget? Verkar ju vara en del ?, inte minst Loppan...

    SvaraRadera
  2. Det enda vi "vet" är att Fredrik Johansson är på väg in i laget samt att "Loppan" kan missa matchen. Jensa Holmström skall tydligen stå igen.

    I övrigt vet man inte. Kanske Valdix får nytt förtroender. Ribbenstrand behövs. Leetma behöver vila en match etc..

    Men det är bara att vänta och se. I dessa influensatider kan allt ställas på spets på några timmar:(

    SvaraRadera
  3. 15 matcher spelade. 45 poäng att kriga om. VIK:s facit 21 poäng.
    Lars-Fredriks Gammeldansgäng svarar för 12 matcher 14 poäng.
    Curt-Fredriks popgäng svarar för 3 matcher 7 poäng.
    Nu dansar vi vidare till allsången

    SvaraRadera
  4. GurkMix//

    - Tack för den kommentaren:) Den gav mig en strålande ide till ett kommande inlägg..

    SvaraRadera