1 december 2012

Örebro, Karlskoga, DIF och AIK!

Emil Kåberg!


Örebro tar idag en efterlängtad hemmaseger mot BIK Karlskoga med 5-3. Jag som följde matchen kan man bara konstatera att BIK är ett mycket bra lag men idag fick Örebro lite av det medflyt de saknat i tidigare matcher. Det var helt enkelt deras tur denna gång. För att vara ett Kilsbergen-derby var det ovanligt lugnt och städat på isen. Ingen ambulans behövde tillkallas. Knappt ett enda blodvite. Emil "Skägget" Kåberg blev lite av huvudrollsinnehavare. Genom två egna utvisningar i första perioden bjöd han in BIK i matchen. BIK tackade för chanserna och smällde in två mål. Riktigt snygga powerplaymål regisserade av Marcus Nilsson. Kanske Karlskogas bäste spelare för kvällen.

Matchen slutar 5-3 efter att BIK tagit ut målvakten och gått för en kvittering i slutminuten. Även om inte Örebro var det bästa laget sett över hela matchen var de väl värda alla tre poäng tack vare sin fina inställning. De slet verkligen för poäng från första nedsläpp fram till slutsignalen. Tycker Kalle Olsson, i Örebro, fortsatt gör bra dagsverken. Lirar nu i förstalinan och får stort förtroende av Peter Andersson. Tråkigt däremot för Patrik Yetman som befaras fått ett armbrott!

Efter matchen "gnäller" Peter Andersson lite över lagets skador under säsongen. Han nämner att Örebro haft tre fyra spelare borta stora delar av säsongen pga av detta. Han ser det som en förklaring till lagets dåliga tabellplacering. Detta argument köper inte jag. Vi själva har under samma tid haft sju eller åtta spelare borta pga skador! Det viktiga är trots allt vad de friska spelarna kan prestera på isen och bevisligen har vi klarat oss rätt bra, trots alla skador..

Asplöven - DIF
Djurgården fick verkligen slita för poängen i dagens bortamatch mot Asplöven. Det var match ända in i kaklet. Tänk så det kan bli. Förra säsongen hade DIF ambitionen att spela om SM-tecken. Nu får de kämpa med näbbar och klor för att ta poäng mot bottenlag i Allsvenskan! Vad händer när Landeskog och Hörnqvist lämnar? Nu har visserligen inte Landeskog varit till sin fördel de senaste matcherna men i alla fall..

AIK - SAIK 3-4
AIK med "vår" Broc Little tog idag en lika efterlängtad som överraskande bortaseger mot självaste Skellefteå! Starkt! För övrigt har AIK mer skador än Peter Anderssons Örebro. Se där att min tes håller! Det är spelarnas insats på isen som är avgörande. Inte hur många som är bandagerade, justerade, eller placerade på hospital. Jag har följt AIK:s öden och äventyr ganska bra denna säsong och anledningen är givetvis Broc Little. Tänk att han faktiskt är lagets bäste poängplockare trots sin litenhet och trots att Elitserien är "så mycket bättre" än Allsvenskan. I dagens match smällde han in en strut och fixade en målpass. Stort av den lille! Med tanke på att AIK som lag inte spelar speciellt stabilt på någon del av isen är denna poängskörd än mer imponerande...




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar